Toimitilat tukemaan etäkohtaamisia

Tapa kohdata asiakkaita ja yhteistyökumppaneita on muuttunut tänä keväänä useissa yrityksissä. Koronakriisin myötä lähes miljoona suomalaista on siirtynyt etätöiden piiriin ja useiden organisaatioiden toimintaa on jouduttu taivuttamaan verkkotyöskentelyn vaatimuksiin.

Työn murros on ollut käynnissä pitkään ja näkynyt muun muassa kiinteistöpuolella, jossa toimitilojen käyttöasteet ovat olleet tasaisesti laskussa. Omista työhuoneista on siirrytty työpisteiden kautta avokonttoreihin ja kehitys jatkuu kohti erilaisia monityö- ja yhteiskäyttötiloja.

Kun työtä pystytään tekemään paikkariippumattomasti, on tärkeää pysähtyä miettimään yrityksen toimitilojen merkitystä. Mitä tarkoitusta tilat palvelevat ja millaisiin tarpeisiin niiden tulee vastata?

Tilojen toimivuus ja tekniset ratkaisut korostuvat

Toimistoille palatessa on luvassa paitsi lämpimiä kohtaamisia kollegoiden kanssa myös uusia tarpeita; jos työn tekeminen kotikonttorilla on sujunut mutkattomasti, ympäristö inspiroinut ja yhteydet toimineet, on toimistoympäristön viihtyisyys ja toiminnallisuus suurennuslasin alla.

Etätöiden määrä kasvaa todennäköisesti merkittävästi. Työpisteiden määrä vähenee entisestään ja yritysten toimitilat muokkautuvat enemmän ryhmä- ja tiimityötä tukeviksi tiloiksi. Kriittiseen rooliin nousee neuvotteluhuoneiden tekniikka yhä useamman osallistujan osallistuessa kokouksiin etänä.

Toimivat tilat vahvistavat brändikokemusta

Yrityksen toimitilat ovat suuri osa brändikokemusta. Käyttäjien tarpeiden pohjalta suunniteltu viihtyisä ja toiminnallinen ympäristö inspiroi omaa henkilöstöä ja vahvistaa samalla asiakaskokemusta.

Perinteisesti toimitilat on suunniteltu palvelemaan omaa henkilöstöä ja vierailevia asiakkaita. Nyt on kuitenkin loistava hetki kääntää katseet myös verkon toiseen päähän ja kiinnittää huomiota siihen, mitä asiakkaasi ja yhteistyökumppanisi kokevat, kun kohtaavat työntekijäsi etäpalavereissa.
Välittyykö yrityksesi visuaalinen ilme ja näkyvätkö kaikki osallistujat selkeästi vastaanottajille? Onko tila toiminnallinen ja esitystekniikka kunnossa? Kuuluuko ääni ja onko ympäristö rauhallinen, häiriötön ja kaiuton?

Me Standilla käänsimme web-kameran kohti vastaanottajaa ja loimme konseptin, jossa tilasuunnittelua tehdään läsnäolijoiden lisäksi myös etäosallistujien ehdoilla. Tutustu Webiroom-palveluumme ja kutsu meidät ilmaiselle kartoituskäynnille. Varmistetaan yhdessä, että tilasi vastaavat muuttuvan työn tarpeisiin.

 

Kirjoittaja: Sini Husu